Boligmarkedet i koronatider

Det er urolige tider, noe som påvirker de aller fleste. Både bedrifter og privatpersoner har måttet tilpasse seg en ny tilværelse, på godt og vondt. Så hvordan har egentlig koronaepidemien påvirket boligmarkedet i ditt område?

 

Vi ser noen regionale forskjeller og noen steder i Norge har fått kjenne mer på hva koronakrisen kan gjøre med boligmarkedet enn andre. Flere aviser melder at flere eiendomsmeglere i Viken og Vestfold har måttet permittere sine ansatte, etter redusert boligsalg den siste tiden.

Men i det store og hele har ikke boligmarkedet stoppet helt opp. Selv om boligprisene i mars gikk ned 1,4 % – og dermed faller i mars måned for første gang på syv år – er dette mindre enn man skulle forventet, hvis man tenker over hvor mye koronaviruset har snudd opp ned på hverdagen vår.

 

Hvilke erfaringer har EiendomsMegler 1 Sandefjord med boligsalg og –kjøp den siste tiden?

Stian Dursett fra EiendomsMegler 1 i Sandefjord kan fortelle at de har relativt god aktivitet, det legges ut bra med boliger og det selges godt. Forrige uke ble det lagt ut 41 objekter for salg, 36 objekter ble solgt (dette gjelder bruktboligmarkedet). Dursett kan også fortelle de denne uken legger ut et nytt prosjekt på 10 enheter. Når det gjelder salg av fritidsboliger ser de at aktiviteten der er i ferd med å ta seg opp.

 

«Vi ser også at det er mange forespørsler fra kunder som vurderer å selge boligene sine, der de lurer på hvordan aktiviteten er i markedet og hvordan prisutviklingen er. Vi har også god aktivitet på de boligprosjektene vi har for salg.» – Stian Dursett

 

Men de ser også noen utfordringer med å selge nå. Flere er usikre på hvordan denne situasjonen vi nå er i vil påvirke boligprisene og egen økonomi. Derfor er det mange som er litt avventende. I tillegg har de anbefalingene fra helsedirektoratet, som de må forholde seg til med tanke på avstand. Dette gjør det med å avholde visninger en del mer tidkrevende. Men noe som også har vært en fordel i denne tiden, er at flere tar i bruk digitale løsninger enn tidligere, og benytter seg av benytte E- signering av tinglysningspapirer og kontrakter. De ser også at interessenter på visning er gode på å følge retningslinjene som er innført, som følge av Korona.

Ollebakken 8

Nylig solgte de en enebolig i Ollebakken 8, til et ungt par fra Oslo. Denne ble solgt 200.000 over takst, allerede etter første visning.