Boligmarkedet i koronatider

Det er urolige tider, noe som påvirker de aller fleste. Både bedrifter og privatpersoner har måttet tilpasse seg en ny tilværelse, på godt og vondt. Så hvordan har egentlig koronaepidemien påvirket boligmarkedet i ditt område?

 

Vi ser noen regionale forskjeller og noen steder i Norge har fått kjenne mer på hva koronakrisen kan gjøre med boligmarkedet enn andre. Flere aviser melder at flere eiendomsmeglere i Viken og Vestfold har måttet permittere sine ansatte, etter redusert boligsalg den siste tiden.

Men i det store og hele har ikke boligmarkedet stoppet helt opp. Selv om boligprisene i mars gikk ned 1,4 % – og dermed faller i mars måned for første gang på syv år – er dette mindre enn man skulle forventet, hvis man tenker over hvor mye koronaviruset har snudd opp ned på hverdagen vår.

 

Hvilke erfaringer har EiendomsMegler 1 Larvik med boligsalg og –kjøp den siste tiden?

Morten Skorge ved EiendomsMegler 1 Larvik kan fortelle at de merket at det var roligere før påske, men etter påske ser de helt klart en mer positiv trend.

 

«Vi så flere utfordringer da Korona-krisen kom, og kunder og interessenter hadde mange spørsmål. Men ting har helt klart begynt å stabilisere seg og vi ser en økning etter påsken.» – Morten Skorge

 

Utfordringen i starten når koronautbruddet kom, var å forklare kundene om dette og hvordan man vi kunne tilrettelegge for kjøp og salg gjennom krisen. Men i dag er det er en relativt god aktivitet, der det forrige uke ble lagt ut 12 boliger og 14 ble solgt. Det er fortsatt en god del som tar kontakt, og det har tatt seg opp i det siste.

Nordbyveien 25F

Boligen i Nordbyveien 25F ble nylig solgt. Her var det 8 interessenter på visning, bud kom inn før fellesvisning og det ble budrunde etter visning. Boligen ble solgt over prisantydning, og kjøper og selger var fornøyde.