Eiendomsmegler Marius Haraldstad skal holde visning

Hva bør du tenke på før visning?

Du har funnet det som kan være drømmeboligen din på finn.no, og vurderer å dra på visning. Hvordan bør du forberede deg, og hva kan du forvente deg på en visning?

Eiendomsmeglerfullmektig Marius Haraldstad hos EiendomsMegler 1 Kongsberg har nylig avholdt visning i Reins gate, og har mange gode råd å komme med når det gjelder å gå på visning.

Sett deg godt inn i salgsoppgaven

Eiendomsmeglerfullmektigen anbefaler alltid sine kunder å sette seg godt inn i salgsoppgaven før de drar på visning.

– Er det da noe du føler at salgsoppgaven ikke gir svar på, vet du allerede før visning hva du ønsker å spørre megler om, sier Marius.

Ingen spørsmål er dumme

På visningen bør du ikke være redd for å spørre eiendomsmegleren om absolutt alt du lurer på.

– Husk at ingen spørsmål er dumme – vi har blitt spurt om det meste før, smiler Haraldstad. Er det noe du lurer på er det best å få det avklart i forkant av en budrunde, slik at du kan gjøre gode og reflekterte valg uten forhastelser. Tempoet i budrunden kan fort bli høyt.

De mest vanlige spørsmålene på visning dreier seg gjerne om hvor stor interessen for eiendommen er, trender i markedet, og om det er kommet inn bud.

 

 

Eiendomsmeglerfullmektig Marius Haraldstad på visning.

Fordelen med å møte en megler

Skal du kjøpe en bolig er det som regel en del ting som må ordnes, og kanskje noen tekniske spørsmål som må avklares, derfor kan det være en fordel å dra på visning med eiendomsmegler, fremfor på en privatvisning. En eiendomsmegler kan blant annet hjelpe deg med å ordne finansiering i forkant av eventuell budgivning.

– Det er viktig at du har vært i kontakt med banken din og at du har gjort en vurdering på hvor langt du kan være med på å strekke deg i en eventuell budrunde.

Mange har også spørsmål om budgivningsregler og fremgangsmåte.

Personlig synes jeg alltid det er betryggende å snakke med folk som kan faget sitt. På samme måten er det nok med eiendomsmeglere, når potensielle kjøpere har spørsmål, erfarer Haraldstad.

Ikke glem det byggtekniske

Les nøye gjennom takstmannens uttalelser i forkant av visningen, og bli kjent med boligen når du er på visning. Det kan være lurt å undersøke fall i sluk, om rør er tette osv.

– Min beste anbefaling er at du setter deg godt inn i det byggtekniske, både på visninger og i salgsoppgaven, sier Marius.

 

 

Stuen i Reins gate 2c klar til visning

Stuen i Reins gate 2 C er klar for å vises fram til potensielle kjøpere.

Husk finansiering

Det anbefales å kontakte banken og eventuelt megleren før visning, slik at du får gjort deg klar til en eventuell budrunde dagen etter visning.

Det er lite som er så surt som å ‘’miste’’ drømmeboligen, kun fordi finansiering ikke var i orden før budrunden ble avsluttet.

  • Bli kontaktet av en megler

  • Fyll inn din kontaktinfo under, så tar en av våre meglere kontakt i løpet av kort tid.
  • Jeg samtykker at innsendte skjemaopplysningene lagres i henhold til våre retningslinjer. Les mer her!