Boligmarkedet i koronatider

Det er urolige tider, noe som påvirker de aller fleste. Både bedrifter og privatpersoner har måttet tilpasse seg en ny tilværelse, på godt og vondt. Så hvordan har egentlig koronaepidemien påvirket boligmarkedet i ditt område?

 

Vi ser noen regionale forskjeller og noen steder i Norge har fått kjenne mer på hva koronakrisen kan gjøre med boligmarkedet enn andre. Flere aviser melder at flere eiendomsmeglere i Viken og Vestfold har måttet permittere sine ansatte, etter redusert boligsalg den siste tiden.

Men i det store og hele har ikke boligmarkedet stoppet helt opp. Selv om boligprisene i mars gikk ned 1,4 % – og dermed faller i mars måned for første gang på syv år – er dette mindre enn man skulle forventet, hvis man tenker over hvor mye koronaviruset har snudd opp ned på hverdagen vår.

 

Hvilke erfaringer har EiendomsMegler 1 Nedre Eiker med boligsalg og –kjøp den siste tiden?

Karianne Skogmo ved EiendomsMegler1 Nedre Eiker kan fortelle at mye er som før, selv om de har hatt en del færre henvendelser om kundebesøk i en periode. Nå merker de at ting tar seg opp igjen, og ser at de på vei tilbake til «normalen».

 

«I vårt område går det meste som før. Vi har lagt ut eiendom som planlagt og solgt bra. Noen kunder ønsker å vente med og legge eiendommen ut for salg, men vi anbefaler å kjøre på. Det har gått fint hittil.» – Karianne Skogmo

 

Skogmo kan videre vise til en leilighet i Vinnesgata 19, som gikk 100 000 kr over takst i påskeuken. Dette er en av flere boliger de har solgt de siste ukene.

Vinnesgata 19

En annen bolig som nylig ble solgt er en funkisinspirert enebolig i Mjøndalen, som ligger i Snippøra 4A. Den hadde ligget ute på markedet en stund, fra slutten av mars. På mandag kveld ble det budrunde på denne, etter to privatvisninger. Budrunden startet umiddelbart etter visningene og endte med salg kvart over ni på kvelden.

Snippøra 4A

EiendomsMegler1 Nedre Eiker er positive, og merker at markedet er på vei til å stabilisere seg etter en litt roligere periode. De oppfordrer kundene til å ta kontakt, og ikke avvente med å selge eller kjøpe bolig nå.