Sigurd Terjesen Hauge

Dette bør du tenke på før visning

Du har funnet det som kan være drømmeboligen din, og skal på visning. Bør du forberede deg i forkant, og i så fall hvordan?

Eiendomsmeglerfullmektig Sigurd Terjesen Hauge hos EiendomsMegler 1 Drammen anbefaler alle som skal på visning å forberede seg godt i forkant.

– Sett deg godt inn i salgsoppgaven og dens vedlegg. Du bør også avklare finansiering med banken, oppfordrer Sigurd.

Spørsmål til megleren på visning

På visningen er det lurt å spørre eiendomsmegleren som er til stede om alt du lurer på. Selv om all informasjon i utgangspunktet skal finnes i salgsoppgaven, har Sigurd noen råd om hva du bør spørre megler om. Samtidig understreker han at ingen spørsmål er dumme.

– Er du førstegangskjøper kan det være lurt å spørre megleren om hvordan budprosessen fungerer. Du kan også spørre megler om han eller hun er kjent med spesielle forhold ved boligen eller i nabolaget som kjøper bør vite om. Det kan være lurt å forhøre seg med megler om reguleringsplaner i området, og om området vil endre seg i fremtiden, er rådene fra Sigurd.

I tillegg mener han det er fornuftig å spørre megler om det i nær framtid er planlagt store endringer i felleskostnader og fellesgjeld, dersom dette er aktuelt for boligen.

Visning på Bera Terrasse

Eiendomsmeglerfullmektig Sigurd Terjesen Hauge holdt nylig visning på Bera Terrasse.

Tenkelige og utenkelige spørsmål

Sigurd Terjesen Hauge har blitt stilt en hel rekke tenkelige og utenkelige spørsmål på visninger han har holdt. De vanligste spørsmålene er gjerne knyttet til boligens tilstand.

– Hva er gjort og hva bør gjøres? Hvordan er nabolaget? Spørsmål knyttet til dyrehold, parkering, solforhold, hvordan en budrunde fungerer og hvordan man legger inn bud, er også relativt vanlige spørsmål på visning, forteller Hauge.

Drar du på visning med en megler, fremfor på en privatvisning med eier av huset, blir gjerne terskelen for å stille kritiske spørsmål lavere. Dermed kan du også være tryggere på å få svar på det du måtte lure på.

Hva bør du ser etter på visning?

Sigurd vil råde potensielle kjøpere til å sjekke våtrommene nøye på visning.

– Bad, vaskerom og kjøkken er rommene hvor de dyreste feilene ofte skjuler seg, sier han.

Eiendomsmeglerfullmektigen råder deg som skal kjøpe bolig til å tenke på at du har undersøkelsesplikt. Det vil si at du som kjøper ikke i etterkant kan klage på feil og mangler som burde vært avdekket på visning. Det betyr at du også bør sjekke kjeller, loft og garasje nøye, dersom dette følger med boligen.

– Glem heller ikke å sjekke sikringsskap og elektrisk anlegg, boligens energiforbruk og eventuelt om boligen burde etterisoleres. Alder og tilstand på rør og om det er tegn på fukt- og råteskader i boligen, er også noe du bør undersøke, råder Hauge.

Ta med kyndig hjelp ved behov

– Føler du deg ikke helt på hjemmebane kan det være en god idè å ta med mor, far eller en venn som har vært gjennom dette før. Å ha med seg fagfolk på visning kan også være et godt alternativ i noen tilfeller, mener Sigurd.

Sett deg også inn i hva som følger med boligen ved et eventuelt kjøp, så slipper du å bli overrasket etter at du er blitt eier av boligen.

 

  • Bli kontaktet av en megler

  • Fyll inn din kontaktinfo under, så tar en av våre meglere kontakt i løpet av kort tid.
  • Jeg samtykker at innsendte skjemaopplysningene lagres i henhold til våre retningslinjer. Les mer her!